ΤΟ ΓΕΛ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ “LOGIC”

Την Πέμπτη 9-3-2023 μαθητές –τριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας “Logic”του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ, του μόνου ανώτατου ιδρύματος στον νομό μας, στην Κατερίνη. Τους υποδέχθηκαν εγκαρδίως και τους ξενάγησαν ο Πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου, και ο υπεύθυνος του μουσείου, κ. Χρήστος Πετούσης.

Το νεοϊδρυθέν Μουσείο –λειτουργεί από τον Μάιο του 2021-   έχει μεταξύ άλλων ως αποστολή την οργάνωση μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων σε θέματα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, την οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων που απευθύνονται σε μαθητές, νέους και το ευρύτερο κοινό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας αλλά και την επαφή και γνωριμία του κοινού με σημαντικούς επιστήμονες και ανθρώπους της Επιστήμης και Τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές-τριές μας περιηγήθηκαν σε όλες τις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Η Ιστορία των Μεταφορών και η Εφοδιαστική Αλυσίδα (από το χωράφι στο ράφι)
  • Η Ιστορία των τηλεπικοινωνιών (από τις φρυκτωρίες και τα σήματα Mors στην κινητή τηλεφωνία)
  • Τα μαθηματικά και η ιστορία των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
  • Πειράματα Φυσικής
  • Πειράματα Χημείας- Βιολογίας
  • Ο άνθρωπος και το Διάστημα

Οι μαθητές –τριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν ή/και έλαβαν μέρος σε επιδείξεις και πειράματα, μεταξύ των οποίων σχετικά με την ασύρματη μεταφορά ενέργειας, τη μαγνητική αιώρηση, τον κλωβό Faraday, τον σωλήνα Rubens και το πηνίο Tesla, σε μια βιωματική και πειραματική προσέγγιση της γνώσης που τους γέμισε ενθουσιασμό.

Τις μαθήτριες και τους μαθητές συνόδευαν η Διευθύντρια του Σχολείου Δρ. Ξανθίππη Καραβίδα και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κκ. Γεώργιος Μπατζιάκας, Προκόπιος Φούντος, Ευάγγελος Καμβίσιος, Γιώτα Καρατζίδου και Κατερίνα Καλιακούδα.

Συγχαίρουμε θερμά τους υπεύθυνους του μουσείου για την προσφορά τους στο πολιτισμικό κεφάλαιο του τόπου μας και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ευγενική υποδοχή και την εμπεριστατωμένη ξενάγηση. Το μουσείο και το σχολείο έχουν εκκινήσει μια ευρύτερη συνεργασία για τη σύμπραξη του σχολείου στον εμπλουτισμό του μουσείου και ευελπιστούμε σε νέες συνεργασίες και ανταλλαγές.