Το σχολείο αλλιώς

Συμμετοχή της Ομάδας Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου ΓΕΛ Λιτοχώρου στους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων του Νομού Πιερίας Δράσεις του Λυκείου Λιτοχώρου


«Ανοικτό σχολείο στην κοινωνία: Ενεργοποίηση – συμμετοχή – χειραφέτηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε δράσεις, συνέργειες και επικοινωνία με την κοινότητα»
Όπως πέρσι, έτσι και φέτος το ΓΕΛ Λιτοχώρου συμμετέχει με επιτυχία στους σχολικούς αγώνες Λυκείων του Νομού Πιερίας.
Η φετινή πορεία ξεκίνησε στις 31/01, με τις ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου του Λυκείου μας να αντιμετωπίζουν τις αντίστοιχες ομάδες του ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς.
Το πρόγραμμα αρχικά έγραφε… μπάσκετ και το τζάμπολ του αγώνα έγινε στις 10:00, παρουσία καθηγητών και μαθητών και των δύο σχολείων. Το σχολείο μας, ως περσινός κάτοχος του τροπαίου, μπήκε στο γήπεδο με τον τίτλο του φαβορί, παρόλα αυτά βρέθηκε προ εκπλήξεως, καθώς η ομάδα του ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς επέδειξε αξιοσημείωτη ευστοχία και κατάφερε να προηγείται με 1 πόντο στο τέλος της 1ης περιόδου (19-20). Ευτυχώς, η νωχελική εικόνα της 1ης περιόδου ήταν απλώς μια κακή παρένθεση, η είσοδος των Κουτρούλα και Μόσχοβα στη 2η περίοδο έδωσε πνοή στην ομάδα και με επιμέρους σκορ 30-3, πήρε διαφορά 26 πόντων στο ημίχρονο (49-23).
Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν καταιγιστική, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο και έφτασε τελικά σε μία ευρεία νίκη με σκορ 102-39.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 11:30, ήταν η σειρά της ομάδας ποδοσφαίρου να κλέψει την παράσταση. Όπως και στο μπάσκετ, η ομάδα διακρινόταν από έναν ανεξήγητο εφησυχασμό, πολύ γρήγορα όμως το ματς ισορρόπησε και πήραμε μέτρα στο γήπεδο. Τον 《χορό》των γκολ άνοιξε ο Γκρίνιας με ένα τρομερό σουτ λίγο πιο μπροστά απ τον χώρο του κέντρου, που αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα. Λίγο αργότερα, ο ταχύτατος Ζαχουδάνης έκανε μια κούρσα από τα αριστερά, ο τερματοφύλακας απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, αλλά η μπάλα έφτασε στον Στογιάννο, που σε κενή εστία έγραψε το 2-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο 2ο ημίχρονο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχουδάνη, ο Κουτσιάδης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε από τον Καλυβιώτη που αποδείχθηκε… χρυσή αλλαγή, με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Επόμενο εμπόδιο για την ομάδα ποδοσφαίρου ήταν το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, αγώνας ο οποίος διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο στις 08/02. Η ομάδα δεν πατούσε καθόλου καλά στην αρχή και από μια ολιγωρία της άμυνας δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Στη συνέχεια, ο Ζαχουδάνης λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ εκτός περιοχής κατέληξε στο δοκάρι. Δυστυχώς, η μεγάλη αυτή ευκαιρία δεν μας ταρακούνησε και μια ακόμη αδράνεια της άμυνας οδήγησε στο 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη, θωράκισε τα μετόπισθεν και έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο χρόνος περνούσε, οι παίκτες δεν είχαν την ίδια ενέργεια για να απειλήσουν και στα τελευταία λεπτά διαδικαστικού χαρακτήρα δεχτήκαμε ακόμα 2 γκολ, για το τελικό 4-0.
Τελευταίος χρονικά αγώνας ήταν αυτός της ομάδας μπάσκετ, στις 14/02 στο Β’ ΔΑΚ με αντίπαλο το 4ο ΓΕΛ Κατερίνης. Όπως και στο ματς με τη Λεπτοκαρυά, αν και φαβορί, μπήκαμε πολύ νωχελικά, γεγονός που επέτρεψε στους αντιπάλους να μείνουν πολύ κοντά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο. Στο 2ο ημίχρονο, όμως, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική η ομάδα μας κατάφερε να πάρει μεγάλη διαφορά και, παρουσία κάποιων… τολμηρών υποστηρικτών, κατάφερε να νικήσει με σκορ 35-53.
Τώρα το μυαλό όλων είναι στραμμένο στον τελικό της 28ης Φεβρουαρίου, εκεί όπου η ομάδα μπάσκετ, απέναντι είτε στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, είτε στο 2ο ΕΠΑΛ, έχει την ευκαιρία να κάνει το back-to-back και να εκπροσωπήσει και φέτος τον Νομό Πιερίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων.

Θάνος Γκουντάρας