Ενημερωτική δράση με θέμα “Φυσική ζωή, άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης” απο το ΓΕΛ Λιτοχώρου

Στις 01/04/2024 επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο Ολυμπιονίκης στο άθλημα του handball κ.Καρυπίδης Σάββας και η κ. Υφαντή Μαρία εκπαιδευτικός Φ.Α και Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα <<Φυσική ζωή ,άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης>> με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.Γραμματόση Γεώργιο και κ. Ήραντου Ελένη.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τα ιδεώδη του ολυμπισμού, τις αξίες και τα οφέλη της άσκησης και της υγιεινής διατροφής, τους παράγοντες που διαμορφώνουν την διατροφή των παιδιών ,όπως οι διατροφικές συνήθειες ,το κοινωνικο περιβάλλον, το φυσικό περιβάλλον, τα προσωπικά χαρακτηριστικά, τους ,τους στόχους που μπορούν να θέσουν στον αθλητισμό και γενικότερα στην ζωή τους.

Επιπλέον ο Ολυμπιονίκης κ.Σάββας Καρυπίδης μας μίλησε για την πορεία και εξέλιξη της αθλητικής του καριέρας, τις συμμετοχές του στην εθνική ομάδα ως αρχηγός της εθνικής ομάδας ,στην μεικτή κόσμου και στους ολυμπιακούς αγώνες .

Τόνισε επίσης τους στόχους που έβαλε από την αρχή της αθλητικής του καριέρας και παρότρυνε τους μαθητές/τριες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους δύο εισηγητές και στο τέλος έθεσαν ερωτήματα αποκομίζοντας θετικά οφέλη.