“Το ύστατο χαίρε της εκπαιδευτικής κοινότητας προς τον αγαπημένο Πρώην Διευθυντή του σχολείου Γεώργιο Μάνο”

Λιτόχωρο 10/1/2023

Καλέ μας συνάδελφε, Γιώργο Μάνο,

Συγκλονισμένοι από τον αναπάντεχο, άδικο και πρόωρο θάνατό σου σε αποχαιρετούμε σήμερα με δάκρυα θλίψης και οδυνηρού πένθους!

Όλοι εμείς οι συνάδελφοί σου, συνοδοιπόροι στο όραμα για ένα καλύτερο σχολείο υποκλινόμαστεσήμερα μπροστά στη λαμπρή διαδρομή σου στη Μέση Εκπαίδευση, στα χρόνια της απαράμιλλης προσφοράς σου στον νέο άνθρωπο… γιατί ,Γιώργο, στάθηκες για πολλά χρόνια δίπλα στους μαθητές σου άρτιος και καταρτισμένος Φυσικός, δίκαιος και συνετός Λυκειάρχης, που με καλή διάθεση και διάχυτη καλοσύνη χάρισες γνώση ζυμωμένη με την αγάπη του δασκάλου.

Όλοι εμείς οι συντοπίτες σου υποκλινόμαστε σήμερα μπροστά σου για την παρουσία σου στην κοινωνία του Λιτοχώρου. Του Λιτοχώρου που τόσο αγάπησες και λάτρεψες .Της γενέτειρας που τίμησες από μικρό παιδί, την ιστορία, τον πλούτο της παράδοσης ,της ντοπιολαλιάς και της λαϊκής του σοφίας . Περήφανος για τον περιλάλητο Όλυμπο που σκίαζε το σπίτι σου.

Όλοι εμείς σήμερα υποκλινόμαστε μπροστά σου, γιατί χάσαμε έναν γλυκό, ευγενικό και πράο συνάνθρωπο, με βαθιά φιλοσοφία ζωής ,που σε κάθε περίπτωση είχε το χάρισμα να τη μεταμορφώνει σε έξυπνο και λυτρωτικό χιούμορ και να μας θυμίζει ό,τι εμείς ξεχνάγαμε …

Σε αποχαιρετούμε Γιώργο και σε προπέμπουμε με ένα δάκρυ ,όχι λησμονιάς αλλά αιώνιας θύμησης και με μια θερμή αγκαλιά παρηγοριάς

στην πονεμένη γλυκιά σου μάνα,

στην αγαπημένη σου σύζυγο Καίτη,

στα αγαπητά σου παιδιά, Κωνσταντίνο, Ελισάβετ και Θανάση..

Καλό Ταξίδι ,Γιώργο και καλή αντάμωση ,στις τάξεις του Ουρανού ,με όλους τους συναδέλφους μας που έφυγαν……..

Από τη Φιλόλογο κ. Έλσα Κάλφογλου